:: Klik Semua Wokayy :) ::

Thursday, December 1, 2011

::FAKTA 4 Sebab Utama Kenapa Merokok Itu BAGUS!!::


Assalamualaikum..
 
Aku terasa rajin la pulak membuat entry mlm ni.. mntang2 ndk da bwat pa2 kan.. Aku dulu selalu kompius kenapa lah perokok2 ne taksub sangat dengan merokok.Dah tuh siap cakap merokok bagus lak.Cari punya cari last2 aku dah tau juga sebab apa lah perokok ne terlalu payah sangat nak bercerai talak tiga dengan rokok.Jom kita selongkar apa sebabnya :

Merokok itu BAGUS sebab :
  • Dapat janakan pendapatan terhadap negara - Katakan harga rokok sekotak RM10,RM5 untuk tax dan seorang beli sekotak rokok harga RM10 sehari.RM5(tax) x 365hari = RM1825.Katakan 20juta rakyat Malaysia hisap rokok.So, RM 1825 x 20 juta orang = RM36 000 billion. *aku main agak jak ni*.Nampak ka permainannya?Sebab tuh lah kerajaan cuma mampu buat kempen segala benda jak TAPI dorang ndak banned rokok 2. Hoho!

  • Boleh jadi HERO - Sebab penghisap sanggup mati untuk negara kan.Yalah berkorban sanggup menghadapi segala macam penyakit demi menyumbang kepada ekonomi negara kan.Sanggup bakar duit demi ekonomi negara kan.Bagus lah tuh. Hmmm!

  • Lepas mati pon boleh berkhidmat lagi - Sebabnya bila kamu mati cepat nanti boleh la badan2 kamu tuh disedekahkan untuk student medic kan.Yalah dorang kan kekurangan mayat untuk nak praktis bedah2.Ndak  pon boleh juga donate organ korang untuk orang yang memerlukan.Tapi yang elok ja lah.Ya dak??? Lalalaal!

  • Menyumbang duit kepada orang - Contohnya bila ramai smokers mati kan dapatlah tambah pendapatan penggali kubur dan seterusnya bagi sedikit sinar kebahagian kepada dorang.Bukan setakat penggali kubur ja tau korang dah bantu tuh pharmacist pon korang bantu gak.Yalah kan before nak mati smokers ne selalunya sakit dulu boleh lah ambil ubat dekat farmasi disamping menjana pendapatan dorang.Yeahh!Tahniah2!
Konklusinya tuh la kebaikan merokok yang boleh aku buat.Tu lah faedahnya yang para penagih rokok dapat wahai perokok sekalian!Yeahhh!Jadi merokok lah lagi.Banyak gak kebaikan korang boleh bagi kan.Baru sekarang aku paham kenapa korang susah sangat nak bercerai dengan rokok. ^_^



♥ Thanx Sudi Baca Entry RotiKaya.. Mwaahh ♥

2 Orang Paling K.I.U.T:

Eunica Alias said...

hahahaha...excited dah maw baca...betui tue...tahniah la kpd perokok2...hehehe

::Misz Roti Kaya:: said...

hahahha.. kalo bole c biru nma2 urg bkenaan aq ksi biru e2..

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...